Busca en aquest bloc

Windows 8

Al octubre es llançament de Windows 8, divendres 26, la propera versió del sistema operatiu


Windows 8 tindrà dos "escriptoris", un tradicional i un altre adaptat per tablets. La nova interfície específica per tablets (Metro UI) és més senzilla.

Incorporarà a la part superior de l'explorador d'arxius la interfície Ribbon, una barra d'eines com la que inclou Office des de la versió 2007. Aquesta interfície, permetrà accedir a les principals opcions de gestió d'arxius.

Fins Windows 7 cada operació de transferència d'arxius es visualitzava en una finestra separada. En Windows 8 es mostrarà tot en una sola finestra amb informació detallada i amb la possibilitat de pausar la transferència.


Aquest serà per primer cop a Microsoft que suportarà processadors basats en ARM. Aquests processadors tenen una gran capacitat de processament i consumeixen molt poca energia, és pel que dominen el mercat dels smartphones i tablets.

Suportarà HTML 5 per a un nou tipus d'aplicacions i ginys d'escriptori. Es podran desenvolupar aplicacions basades en HTML 5 i Javascript, que podran interactuar amb el maquinari i el sistema d'arxius de l'equip. S'espera que aquestes aplicacions puguin funcionar en processadors x86/x64 (PC) i ARM (smartphones i tablets).

També tindrà suport natiu per a USB 3.0, el qual és 10 vegades més ràpid que el 2.0, aconseguint velocitats de transferència de fins a 5 gigabits per segon.

Microsoft inclourà per primera vegada en Windows una botiga d'aplicacions, "App Store (Apple), play market (amdroid)", com fa servir GNU / Linux des de fa molts anys anomenats també repositoris

Conclusió: Microsoft segueix copiant el que els altres porten anys fent i el ven com l'últim com és d'esperar i va al radera dels altres.


si algú li intereça descarregar aquí te l'enllaç