Busca en aquest bloc

Virus perillosos i com es desinfecta


ConfickerEl virus Conficker aprofita els mitjans més comuns de transmissió d'arxius, com pot ser l'email o aplicacions de missatgeria tipus WhatsApp. La seva principal funció és exportar les contrasenyes a través de la seva xarxa de bots. Facebook i Skype també propaguen aquest virus de manera ràpida i eficaç per tota la xarxa d'internautes i per dispositius amb poca seguretat i mal actualitzats.Una altra característica interessant de Conficker, és que es multiplica en els ordinadors, arribant a crear infinites còpies de si mateix i enviant còpies a la seva xarxa de bots, Aquest virus desactiva totes les opcions de seguretat i elimina mètodes de recuperació sobre el disc dur, com poden ser els punts de restauració i còpies de seguretat del sistema.


Metode 1 de desinfecció
Metode 2 de desinfecció
 


ZEUSÉs un dels malwares encarregats de transportar el conegut Cryptolocker. Cryptolocker és un virus capaç de xifrar la informació del teu ordinador i deixar-la inservible.Aquest virus es descarrega generalment mitjançant phishing i suplanta la identitat d'una corporació. Zeus sol rebre via correu electrònic i en pocs segons et instal·lar un encriptador d'arxius. S'anul·len els mitjans de recuperació i l'ordinador queda unit a una botnet i controlat de forma remota.

Metode 1 de desinfecció
Metode 2 de desindeccio

ZEROACCESSUn dels principals usos del virus Zeroaccess per part dels ciberdelinqüents. Els ordinadors infectats són usats per a generar cryptomoneda. Un altre ús comú és en el frau d'anuncis en línia, generant clics en campanyes publicitàries de companyies que repercuteixen de manera econòmica en pèrdues.El virus Zero també és capaç de descarregar noves amenaces en forma de falsos antivirus quedant teu ordinador controlat per eines que carreguen a l'inici i recopilen informació detallada recorrent i analitzant tot el sistema d'arxius. Aquest malware crea un volum d'arxius xifrat on emmagatzema tots els seus arxius, components i llibreries per controlar l'ordinador i totes les seves funcions.

Metode de desinfecció

MIRAIFinalment us presentem a Mirai. Un altre virus té com a finalitat infectar routers i càmeres IP. Aquest virus no necessita d'un sistema operatiu Windows per accedir com els anteriors. Es connecta per Telnet amb les contrasenyes que els dispositius porten per defecte.Els dispositius afectats, poden quedar no operatius després de l'atac i veure reduïda la funcionalitat ja que com els anteriors virus, Mirai és una botnet controlada de forma remota des d'un node. Aquest virus és bastant recent i segurament porti noves notícies dels seus perills durant aquest 2018.

Metode de desinfecció



NIVDORTÉs un troià dels de tota la vida. Aquest malware s'instal·la generalment en obrir un correu infectat, que pot contenir o no un arxiu adjunt. Només amb previsualitzar el correu pots perfectament estar donant accés a Nivdort al teu sistema i posant en perill totes les teves dades, contrasenyes i claus. Pretén segrestar l'ordinador i afegir-li a la seva xarxa de bots. Posa en perill totes les teves dades. Capta les pulsacions de les tecles, historials, aplicacions obertes, roba els usuaris i contrasenyes, a més de la informació que trobi relativa a targetes bancàries i passarel·les de pagament com PayPal, una bogeria.


Metode de desinfecció