Busca en aquest bloc

Videovigilacia casera

 

Una manera de fer una videovigilacia low cost necesitem:

  1. internet
  2. camara IP
  3. raspberry
  4. router
Respecte la càmera IP que jo he utilitzat es una Zaapa, coses bones el preu 39€, infraroig, detector de moviment, controlador de moviment PTZ vertical i horitzontal, connector de xarxa ethernet, ..., en contra: encriptació wifi WEP, nomes funciona amb active X (internet explorer), en les contrasenyes no accepta alguns caràcters especials, segurament vulnerable a atacs informàtics.
Es pot configurar perquè cada vegada que pugi un document ho fagi mitjanssant dropbox i d'aquesta manera tindreu accés des de el mòbil. Per major seguretat utilitzeu un port diferent al 80 o al 8080 i definiu 2 usuaris l'administrador i el visor que estarà configurat al mòbil.

Rasberry, pc amb arquitectura ARM, funciona amb Linux. Ens permetrà instal·lar alguns programes que ens facilitara algunes automatitzacions. instal·larem el smtp (per enviar correu) i el configurem.
Per veure les imatges de la cam tenim un problema amb linux, no utilitza el active X, opcions instal·lar amb el PlayOnLinux el internet explorer i en les opcions de configuració permetre activex sense signar. una altra opció es el QEMU maquines virtual per instal·lar un windows.

Perquè cada vegada que us canviï la IP us arribi una notificació vaig fer aquest script, en el mateix lloc on creeu aquest script creeu un document en blanc que posi ip-externa.txt que es on farà les comparacions si la vostra IP a canviat:

Perquè això ho gestioni automàticament editem el document del Linux "sudo nano /etc/rc.local" i anterior a la línia de exit afegim "watch -n 60 sh /ruta_on_és_troba_l'script_anterior" això farà que cada 60 segons comprovi la vostra IP

Si voleu que us enviï un correu cada vegada que s'afageis un vídeo fem el mateix l'afegim al  /etc/rc.local, i script serià:Router: Per accedir al router des de fora tindreu que configurar una cosa anomenada  DMZ indicant la IP de la càmera IP, cada router te la seva forma de configurar-ho, alguns es directa i d'altres cal indicar quins serveis hi ha de penjar, en aquest cas servidor web.

Mòbil: per a sistemes android podeu utilitzar l'aplicació tinyCam Monitor, en cas de Apple IPCAM Soft

També teniu accés des de qualsevol PC amb internet explorer indicant la IP.