Busca en aquest bloc

Carregar el cotxe elèctric en segons

Un equip de la Universitat de Glasgow ha desenvolupat una tecnologia que permet carregar el cotxe elèctric en qüestió de segons. La idea és que les bateries estiguin a ple rendiment en el mateix temps que es triga a omplir un dipòsit de gasolina.

Asseguren que es tracta d'un sistema flexible, encara en fase de prototipat, que empra nanomolècules per emmagatzemar energia tant en forma d'electricitat com de gas d'hidrogen.


El descobriment s'empara en el denominat "òxid exòtic", que a l'agregar-se al aigua pot carregar-se amb electricitat. Gràcies a aquesta tecnologia, el combustible dels cotxes elèctrics podria transferir-se als mateixos en qüestió de segons, sense haver d'esperar a que la càrrega es completi. El líquid usat de la bateria anterior s'eliminaria mitjançant un filtre especial, mentre que simultàniament, a través d'una altra es bombearían les reserves energètiques.La bateria líquida de flux té el potencial de "revolucionar l'adopció i l'ús de l'energia generada de manera renovable", tal com va afirmar a la publicació Nature Chemisty el professor Leroy Cronin, president de la càtedra Regius de Química de la Universitat de Glasgow, subratllant la gran competitivitat d'aquesta solució davant els vehicles de combustió interna.

A més, aquesta tecnologia flexible envelleix més lentament que les bateries dels cotxes elèctrics convencionals, que triguen hores en recarregar-se, i el seu sistema d'emmagatzematge es caracteritza per una major resistència, podent permetre mantenir els llums encesos en els moments de més demanda.


També existeix altres metodes per realitzar aquest tipus de carregues.