Busca en aquest bloc

Ja es pot comprar a Espanya el primer cotxe volador

El primer cotxe volador de la història, que porta el nom de PAL-V Liberty, solcarà en breu les carreteres i els cels de diversos llocs del món.

L'estrena oficial de l'PAL-V Liberty va tenir lloc a Saló de Ginebra 2018. Avui, ja pots comprar-a Espanya, concretament al concessionari de vehicles esportius i de luxe d'alta gamma Supergarage de Marbella (Màlaga). Cal tenir el carnet de conduir, també i la llicència de pilot d'helicòpter, ja que el PAL-V Liberty és precisament això: meitat turisme, meitat helicòpter.


Les primeres unitats es lliuraran al llarg de 2019. Inicialment, la seva producció està limitada a 90 unitats a raó de 500.000 euros cadascuna d'elles.
Poden viatjar fins a dues persones. El seu pes total és de tot just 664 kg i pot portar al voltant 20 quilograms d'equipatge. Com a combustible, pot utilitzar gasolina sense plom 95, sense plom 98 i E10 (barreja de gasolina i etanol-alcohol d'un 10 per cent). La capacitat del dipòsit de combustible és de 100 litres.


Quan circula per terra ferma o asfalt, s'impulsa amb un motor de 100 CV. En aquest cas, s'anuncia una velocitat màxima de 160 km / h i una acceleració de 0 a 100 km / h en uns 9 segons. El consum de combustible declarat en aquest tipus d'ús és d'uns 7,6 l / 100 km, mentre que l'autonomia total quan només se circula per terra supera els 1.300 quilòmetres.

En la manera aire o manera vol, el PAL-V Liberty vola gràcies a un motor de 200 CV. La velocitat òptima de creuer és de 140 km / h, encara que en certs moments pot arribar als 180 km / h. L'autonomia estimada quan circula per l'aire pot variar entre els 400 i els 500 km i pot sobrevolar a una alçada màxima de 3.500 metres. Per poder enlairar-se, necessita almenys una recta de 330 metres de longitud, mentre que en tot just 30 metres des del terra és capaç d'aterrar i aturar-se.