Busca en aquest bloc

Te ver, terapia amb les persones amb síndrome de Down

Un assaig clínic realitzat en dos centres espanyols va demostrar que un compost del te verd -la epigalocatequina galato- juntament amb l'estimulació cognitiva milloren les capacitats intel·lectuals de les persones amb síndrome de Down.

Els resultats de la fase 2 de l'assaig clínic, que va publicar aquest dilluns la revista The Lancet Neurobiology, indiquen que aquest tractament aconsegueix millors resultats en les pruebasrelacionadas amb la memòria visual i les funcions executives d'aquells participants del grup control.

L'assaig l'han liderat els doctors Rafael de la Torre, de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM), i Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica (CRG), i, tot i no ser una cura, és la primera vegada que un tractament demostra certa eficàcia i obre la porta a noves investigacions orientades a tractar una síndrome que es creia orfe de tractament.

"És la primera vegada que un tractament demostra alguna eficàcia en la millora de la funció cognitiva en persones amb aquesta síndrome", va afirmar Dierssen, cap del grup de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes al CRG i autora principal de l'estudi.

"Cal deixar clar que el nostre descobriment no és cap cura per a la síndrome de Down i que els nostres resultats encara han de provar-se en mostres més grans, però pot ser un tractament per millorar la qualitat de vida d'aquestes persones", ha puntualitzat.

La síndrome de Down afecta aproximadament a una de cada 1.000 persones al món i és la causa més comuna de discapacitat intel·lectual d'origen genètic